Від мрії до дії

Курс молодого бійця: як почати подорожувати

Мрієш одного ранку прокинутися в іншій країні, заздриш свої друзям, у яких за плечима з десяток відвіданих цікавих місць, плачеш, коли дивишся програми про подорожі, але твоя дорожня сумка досі за межами квартири так і не була? Настав час щось змінювати. Ми підготували для тебе кілька порад, як нарешті наважитися почати відкривати для себе Україну та світ.


ВІЗУАЛІЗУЙ

Виявляється ти вже на шляху до успіху, якщо почав фантазувати про подорожі, проте мріяти теж треба правильно. Психологи стверджують, що для того, щоб матеріалізувати наші думки варто лише чітко та якомога конкретніше візуалізувати наше бажання. Наприклад, якщо мова йде про подорож, то варто обдумати не лише бажаний маршрут, а навіть визначитися з днем та місяцем, подумки скласти гардероб та сумки. Чим більше деталей – тим краще. Здається дивним, так? Проте вчені підтверджують, що правильні мрії здатні збуватися. А все тому, що мозок, який постійно уявляє різні конкретні ситуації, які приносять позитивні емоції і щастя, здатний дивитися на проблему під різними кутами, а також задіяти творчий підхід в потрібний час. А це означає, що на підсвідомому рівні ти почнеш шукати методи втілення твоїх бажань.

ВІДКЛАДАЙ


Однією з найпоширеніших причин, чому люди відмовляють собі у подорожах – це відсутність коштів. Проте, це скоріше відмовка. Перше і головне правило: відкладайте гроші, але не на чорний день, як ми звикли робити, а на мрію. Чорний день може не настати, а нездІйсненні мрії мають здатність накопичуватися і доводити тебе до депресії.  Друге не менш важливе правило – заощаджуй. І не потрібно обманювати себе і всіх, що ти і так на всьому економиш. Переглянь свої витрати. Можливо від цукерок та щоденної кави в кафешках можна відмовитися? Спробуй готувати вдома, а покупки в магазині робити один раз на тиждень і тільки по наперед складеному списку. От побачиш, у місяць ти зможеш відкладати від 10% твого прибутку, не помітивши кардинальних змін у рутинному житті. І третє правило – позбувайся зайвого. Продавай непотрібні тобі речі в інтернеті або ж на аукціонах. Це не лише наблизить тебе до суми потрібної для подорожі, а й допоможе віднайти рівновагу в житті. Фахівці з феншую також переконують, що позбуваючися мотлоху ти знімеш перешкоди для вільної течії енергії Ци, яка просто необхідна для позитивних змін у житті.

ЧИТАЙ


Брак знань та страх – це ще дві перепони на шляху до подорожей. Більшість людей бояться, що відвідування нових цікавих місць – це розвага для досвідчених, а ще краще багатих людей. Ні, ні і ще раз ні. Подорожувати може кожен. Зараз існує безліч блогів, які розвіюють стереотипи, що подорожі – це дорого та лячно. Рекомендую тобі ознайомитися з кількома:  Keep Eyes Open, Anna&MariaTimes, If Tuesday, Девочка на шаре, Двоколісні хроніки. У них звичайні люди розповідають про свій досвід мандрів, про відвідані країни, свої пригоди та навіть описують скільки і де потратили. Також у їхніх статтях можна знайти лайфхаки: як зекономити на житлу, де дешево поїсти, коли авіалінії роблять знижки на білети, який одяг необхідно взяти з собою у довготривалу подорож та багато іншого. До того ж їхні фото та розповіді дуже круто мотивують, ти не встигнеш оком мигнути як  твій to do list буде рясніти справами пов`язаними з мандрами.

До того ж сьогодні туроператори пропонують мандрівки на будь-яку кишеню. Наприклад у нас на сайті ти можеш знайти пропозиції на травневі свята закордон від 90 євро. Взагалі СТуК позиціонує себе, як туристичний клуб з найнижчими цінами. Ти просто переглянь ціни на наші тури і переконайся! Ти можеш обрати одноденну мандрівку до 500 гривень, аб ж вирушити на вікенд в інше мальовние місто України до 1000 гривень! Європа від 190 євро! І це не сон. Ми тебе навчимо подорожувати дешево та красиво Приєднуйся до нашої #стукfamily.

Від сьогодні подорожі для тебе повинні стати не мрією, а ціллю. Візуалізуй, відкладай, читай та вирушай у мандри. Подорожі – це найкраща інвестиція в себе, адже тільки мандруючи ти розширюєш свій кругозір, вчишся чомусь новому, відкриваєш нові культури, знайомишся з безліччю людей та знаходиш нових друзів.

08 Лютого 2018