Куди податися навесні?

До весни залишається все менше днів і завбачливі любителі подорожей вже починають пошуки можливих варіантів відпочинку. Ми підкажемо куди поїхати відпочивати навесні, щоб привести організм в почуття, тіло в тонус, а також зарядитися незабутніми враженнями, яких вистачить до наступної відпустки.

Україна

Одеса – це вибухова суміш темпераменту та історії. Вона не залишає байдужим нікого. Колоритні дворики, прекрасна архітектура, доброзичливі місцеві жителі та морська кухні – це те, що закохує з першого погляду і більше не відпускає. Так як сезон відпусток ще попереду, то і ціни в курортному місті ще не змусять вас шукати корвалол. Восени Одеса ще не переповнена сотнями туристів, але вже причепурена в очікування напливу гостей.  Море навесні в Одесі теж порадує туристів. Воно причарує сонячними бліками та відносно теплими хвилями. Тож, куди як не в столиці гумору їхати навесні?


  •     Квітучий Ужгород

Любителі квітів просто зобо`язані наприкінці квітня та на початку травня відвідати Ужгород. У ці дні обласний центр Закарпаття потопає в рожевому цвітінні сакур. Важко навіть уявити, який прекрасний аромат витає в повітрі. Окрім цього туристів порадує щорічний фестиваль «Сакура-фест»: запуск небесних ліхтариків, творчі конкурси, літературні заходи, виступи музичних виконавців та багто іншого. Не можна також забувати і про смачну закарпатську кухню, яка обо`язково полюбиться кожному, хто її спробує. Під час подорожі до Ужгорода  радимо також навідатися Замок Паланок, оповитий легендами та таємницями. Чудові фото та море вражень – гарантовані.


  •        Повітряний Кам`янець-Подільськ

Є в році дні, коли небо над Кам`янцем-Подільським рясніє різнокольоровими кульями. У середні травня у місті проходить фестиваль повітроплавання. Вже котрий рік туристи мають змогу не лише спостерігати за величними кулями, а й пролетіти над містом на борту однієї.  Крім цього, на ці дні також припадає День міста. Тому Кам`янець не лише вразить вас середньовічною атмосферою й величчю фортеці, а й  підкорить веселими концертами, ярмарками та сюрпризами.


  •         Екстримальна Мигія

Для любителів полоскотати собі нерви та відірватися на повну також є варіант – село Мигія. «Маленька Швейцарія» вражає красив енними пейзажами, спершу навіть важко повірити, що природа, яка тебе тут оточує не відфотошоплена. Рафтинг, водний слалом на каяках, байдарки і катамарани - тут є всі ці види водних розваг і активного відпочинку. Окрім цього найбільшим екстрималам варто відвідати радоновое озеро - в нього зі скель різної висоти  туристи стрибають у воду. Підводних каменів в ньому немає, а глибина - до 42 метрів. Також у Мигії  можна зайнятися скелелазінням, риболовлею і верховою їздою.


26 квітня сталася аварія, яка змінила долі тисячі людей, сколихнула весь світ. Відчути весь маштаб техногенної трагедії можна відвідавши  Чорнобиль. Побувавшя у місті-привиді хоча б один раз , зовсім інакше починає дивитися на "звичайне життя", і це, напевно, головна цінність такої мандрівки. Окрім цього у вас буде можливість побачити на власні очі ЧАЕС, саркофаг, поблукати вуличками Прип`яті та заглянути в покинуті будинки. Моторошна та водночас неймовірно цінна екскурсія для кожного. 


Європа

Весна – це найкращий час для екскурсійних турів. Сонце ще не сильно пече, але температура повітря вже достатньо висока. Отже гуляти європейськими містечками буде максимально комфортно: про сонячні удари говорити ще рано, а габаритний верхній одяг можна сміливо лишати вдома. До того ж міста  потопають у цвітінні дерев, а це додає їм особливого шарму .


Практично вся Європа відкрита для відвідування навесні. Серед туристів популярні на цей час поїздки кількома містами або регіонами розташованими поряд. Наприклад одним махом ви можете відвідати Польщу та Німеччину та навіть Чехію, заїхавши у Краків , Дрезден та Прагу та Прагу. Відстань між містами досить невелика, переїзд буде швидким та не втомить вас. 


Любителям моря та золотого пісочку можна навідатися на Лазурний Берег. У цей час море вже встигне трохи прогрітися, але туристів буде значно менше чим в літній період. Дорогою можна відвідати Загреб, Будапешт, Венецію, а також безліч маленьких містечок Франції, як от Ез. 4 країни за одну поїздку – це справді непогано, так?


Можна також обрати тематичний тур, це урізноманітнить вашу подорож. Зазвичай такі мандрівки покликані зцікавити туриста певною тематикою, зробити тури більш насиченими та неординарними. Наприклад якщо ви завжди мріяли стати сомільє, або просто навчитися розбиратися у винах, радимо на травневі відправитися у винний тур. Ви не лише відвідаєте цікаві міста, виноробні та фабрики, а й навчитеся правильно дегустувати хмільний напій. 


СТуК попіклувався про вас і вже підготував готові тури на весняні канікули за привабливими цінами. Лишилося лише обрати напрямок та спакувати валізи.


25 Лютого 2018